Ботев - Враца победи с 4:1 Марек - Дупница
Ботев - Враца победи с 4:1 Марек - Дупница / Стоян Стоянов

В драматичен мач с три дузпи в първото полувреме, Ботев Враца победи Марек Дупница с 4:1. Мачът от 25-я кръг се игра на стадион „Хр.Ботев" във Враца при над 1000 души публика. С натиск от страна на домакините започна срещата, като още в 3-та минута за игра с ръка на Радослав Иванов съдията отсъди дузпа за врачани. Зад топката застана капитанът Емануил Борисов, който отбеляза първия гол. Идентична ситуация в 29-та мин-отново за игра с ръка Радослав Иванов беше дадена и втора дузпа за домакините. Той получи и жълт картон, а минути по-късно беше сменен. Румен Рангелов беше безгрешен за 2:0, той отбеляза и третия гол в 42-та мин. Този път с ръка игра Кючуков.

Ботев - Враца победи с 4:1 Марек - Дупница
netinfo

 

 

 

 

 

Полицаите извеждат пиян младеж по време на мача.

Домакините продължиха да водят играта, въпреки, че в средата на второто полувреме имаше две положения за гостите. В 72-та мин. Румен Рангелов засече с глава подадена от Емо Манолов топка, която облиза напречната греда на гостите. В 80-та влезлият като резерва Данчев стреля в ръцете на вратаря. Малко по-късно - 85-та дойде и единственото попадение за гостите от Дупница. Владимир Шопов  отпрати с далечен удар топката в горния ляв ъгъл на вратата на Цветковски, токата се удари в гредата и влезе зад гърба на вратаря.

Само минута по-късно Румен Рангелов оформи крайното 4:1 с точен шут от линията на наказателното поле. Тези три гола той добави към 12-те си от началото на първенството и продължава да е  начело на голмайсторите.

Ботев - Враца победи с 4:1 Марек - Дупница
netinfo

 

Най-малкият зрител беше петмесечния Алекс - племенник на Емануил Борисов.

„Третата дузпа беше пресилена и ни обезкуражи тотално, сподели след мача треньора на Марек Костадинов, иначе очаквахме тежък мач Ботев - Враца. Те ни надиграха".

„Три дузпи и аз не съм виждал, но щом ги има, трябва да се дават, каза и треньора на ботевци Сашо Ангелов. Изключително подценяване на ситуацията и затова падна гол в нашата врата. Хубавото е, че момчетата натрупаха много опит за 25 мача. Ботев Враца е един от най-младите отбори в групата, средна възраст 22-23години. Няма време за радост, очаква ни още един тежък мач в сряда", добави той.

В сряда Ботев - Враца гостува на Академик - София.