Сидеров: Категоричната подкрепа на Атака към ГЕРБ е в полза на България
Сидеров: Категоричната подкрепа на Атака към ГЕРБ е в полза на България / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Сидеров: Категоричната подкрепа на "Атака" към ГЕРБ е в полза на България
28116
Сидеров: Категоричната подкрепа на "Атака" към ГЕРБ е в полза на България
  • Сидеров: Категоричната подкрепа на "Атака" към ГЕРБ е в полза на България

„Атака" подкрепя управлението на ГЕРБ и не вижда алтернатива на тази позиция, заяви лидерът на партията Волен Сидеров по време на тържественото честване на 5-тата годишнина от създаването й. Сидеров заяви и намерение за сработване на двете партии за участие в местните избори през следващата година, за да не бъде разпилян вотът на избирателите.

„Неподкрепянето на ГЕРБ означаваше завръщане на БСП и мафията, както и спиране на търсеното сега възмездие", категоричен беше лидерът на „Атака". „С усилията на сегашното правителство и с нашата подкрепа България може да стане истинска европейска държава, в която виновните се наказват", допълни Волен Сидеров. „Отвоюваме си България обратно и я даваме на нейния народ с правилата, със спокойствието на гражданите - да не бъдат ограбвани, отвличани, убивани, рекетирани. С това да няма двойни стандарти и сгазиш ли лука, отговаряш пред закона. Какъвто и да си политически чадър няма. Затова моята подкрепа е категорична", заяви още Сидеров. 

Като специален гост на тържеството на „Атака" Красимир Велчев благодари на партията за оказваната подкрепа. Съпредседателят на парламентарната група на ГЕРБ заяви очакванията на партията, че „Атака" ще продължи да подкрепя управляващите. „Крайно време е с ваша помощ да освободим България от корумпирани политици, от крадливи управляващи и да направим заедно така, щото тези хора, които ограбваха България, да не могат да се доберат отново до властта", обясни Велчев.

Относно евентуалното коалиране на двете политически сили за местните избори през 2011 г., за което загатна Сидеров, Красимир Велчев обясни само, че е твърде рано да се коментира подготовката на местните избори.

Речта на Волен Сидеров, лидер на партия "Атака", по повод годишнина от създаването й, може да чуете в прикачения звуков файл