ВМРО с подписка срещу членството на Турция в ЕС
ВМРО с подписка срещу членството на Турция в ЕС / Влади Владимиров

ВМРО "Тодор Александров" започва подписка в Кюстендилска област под надслов "Не на Турция в ЕС". С разрешението на кметът на община Кюстендил, маси ще има на площадите "Велбъжд" и "1- ви май", в кварталите- "Герена", "Запад" и "Румена Войвода", както и пред магазин "Фантастико". Старт на подписката ще бъде даден в неделя / 18 април / на централната алея в Кюстендил.

В цялата област ще има пунктове, където ще се събира подписката, като паралелно ще се раздават и брошури за националната кампания на ВМРО, за свикване на референдум против членството на Турция в Европейския съюз.

"Турция е 70 млн. души, България е 7 милиона. Там са мюсюлмани, а ЕС се гради на основата на християнските ценности. В Турция със закон е забранен камбанния звън, а нашите политици си дават меките части. Ние сме на изчезване. От години Турция изкупува земя у нас, чрез поставени лица", заяви председателят на ВМРО "Тодор Александров" Валери Ненов, пред симпатизанти. Той ги призова към активност, като запознаят с подписката всичките си близки и приятели.

ВМРО с подписка срещу членството на Турция в ЕС
netinfo

Целта на кампанията е да бъдат събрани на първо време 200 000 подписа в страната, които да бъдат внесени в Народното събрание, което да гласува за насрочване на референдум. "Ако съберем повече от 500 000 подписа, политиците ще бъдат длъжни да насрочат референдум без обсъждане", допълни Ненов. Той припомни, че в Кюстендилска област са събрани най- много подписа в кампанията за защита на блоковете на АЕЦ- Козлодуй.