Борисов: Опитът ми като кмет и полицай е антикризисна мярка
Борисов: Опитът ми като кмет и полицай е антикризисна мярка / снимка: Sofia Photo Agency
Борисов: Опитът ми като кмет и полицай е антикризисна мярка
28082
Борисов: Опитът ми като кмет и полицай е антикризисна мярка
  • Борисов: Опитът ми като кмет и полицай е антикризисна мярка

Премиерът на Бойко Борисов смята, че досегашният му опит на полицай и кмет е антикризисна мярка. Така той коментира обвинението на лидера на БСП Сергей Станишев, че министър-председателят се изявява като прокурор, защото разпитвал чиновници за злоупотреби на министри. "Не можеш да пълниш хладилника на хората след като не си хванал тези, които са го изпразвали", каза Борисов. По думите му няма разногласия с другите парламентарни групи за избора на здравния министър Анна-Мария Борисова. Той отклони всякакви други въпроси по номинация на Борисова. Ето какво каза Борисов:

Няма забавяне, няма разногласия. Госпожа Борисова има да проведе един симпозиум в Пловдив. Веднага след неделя ще намерим дата да влезе в парламента.

Господин премиер, очертахте ли се като прокурор, така ви обвини соцлидерът заради разпитите на чиновници.

За разлика от него аз имам трудов стаж и като полицай, и като кмет. Още като кмет в моя кабинет правихме арести, има вече осъдителни присъди по тях. Спомняте си „Трамкар” и много други такива, разследванията ми в „Топлофикация”, в много общински фирми, има осъдителни присъди. Така че разбирам я, мога я тази работа. Тя е най-антикризисната мярка, защото не можеш да пълниш хладилника на хората, след като не си хванал тези, които са го изпразвали и които пак ще го изпразнят.