Събират пари за ремонт на църквата Света Троица в Горна Митрополия
Събират пари за ремонт на църквата Света Троица в Горна Митрополия / пресцентър на община Долна Митрополия

Около 35 000 лв. са необходими за окончателното завършване на православния храм "Света Троица" в Горна Митрополия, съобщават от пресцентъра на Община Долна Митрополия.

Сумата е обявена по време на среща на представители на инициативния комитет за възстановяване на църквата с жителите на населеното място. Запазена през десетилетията, през последните години църквата "Света Троица" е била заплашена от самосрутване. Въпреки, че са направени някои ремонти, храмът се нуждае от още средства за окончателното си завършване. Те са за реставриране на стенописи, за подмяна на подовата настилка, за освежаване на площите около църквата и за възстановяване на оградата. Затова от инициативния комитет се надяват дарители да подпомогнат благородното дело.

Първите 500 лв. са дадени от кмета на община Долна Митрополия Александър Печеняков. Той изрази надежда местният бизнес също да помогне за възстановяването на храма. От общинската администрация ще опитат да намерят финансиране и по някоя от европейските програми.