Ливърпул още държи фронта в Лига Европа, преодоля Бенфика
Ливърпул още държи фронта в Лига Европа, преодоля Бенфика / Reuters
Ливърпул показа, че ще направи всичко възможно, за да спаси сезона си. Поредното доказателство е класирането на отбора за полуфиналите на Лига Европа, след като надигра Бенфика с 4:1 в реванша на „Анфийлд”. Играчите на Рафаел Бенитес загубиха първия двубой с 1:2, но въпреки това успяха да вземат убедително домакинския си двубой, в опит за извинение към феновете, заради неубедителното представяне в Премиършип.

Първото попадение падна още в 28-та минута на срещата. Дирк Кайт успя да засече с глава центриране от корнер и откри резултата. В този момент обаче страничният рефер красноречиво размаха флага си, което обърка футболистите на Ливърпул. Неразбирателството бе за кратко, тъй като главният съдия даде да се разбере, че няма нито засада, нито нарушение срещу стража Жулио Сезар и даде знак, че попадението се зачита, което хвърли в бурна радост феновете на „мърсисайдци”.

Пет минути по-късно дойде и вторият гол, който в крайна сметка не отчая гостите от Бенфика, но въпреки това леко смути привържениците им. Лукаш Лейва се разходи из цялата половина на съперника, след като овладя топката в центъра на терена, напредна, преодоля стража Жулио Сезар, а след това с плътен удар вкара в опразнената врата за 2:0.

След това Бенфика взе инициативата в свои ръце, но така и не успя да намери пролука към мрежата на Ливърпул. При този резултат двата отбора се разделиха на почивката. Второто полувреме започна с натиск на домакините, които бързо стигнаха до трети гол, осигуряващ им почти сигурно място на полуфиналите. В 58-та минута с чудесна контраатака, чрез която „мърсисайдци” разиграха добре отбраната на Бенфика, Бенаюн намери звездата на тима Фернандо Торес с едно докосване, с което направи резултата 3:0.

Малко след това възела около врата на „мърсисайдци” се затегна, тъй като гостите стигнаха до попадение, което завърна мача на „Анфийлд”. В 71-та минута Оскар Кардосо изненада Ливърпул, като реализира за 3:1.

Всичко обаче приключи почти 10 минути по-късно, когато момчетата на Рафа Бенитес за втори път в мача направиха контраатака – като по учебник. В крайна сметка, Фернандо Торес оползотвори положението в гол за крайното 4:1.

На полуфинала Ливърпул ще се изправи срещу Атлетико Мадрид.