Рон Ууд от Ролинг Стоунс става радиоводещ
Рон Ууд от Ролинг Стоунс става радиоводещ / снимка: БГНЕС

Китаристът на "Ролинг Стоунс" Рон Ууд ще води собствено ежеседмично рок-шоу по британската радиостанция Absolute Radio, съобщи вестник „Гардиън”.

Дебютът на Ууд ще се състои на 9 април в онлайн версията на радиото, наречена Absolute Classic Rock. Вечерта на следващия ден шоуто ще бъде излъчено повторно в ефира на Absolute Radio. С продуцирането на шоуто се занимава компанията Somethin' Else, като на Ууд ще бъде дадена пълната свобода сам да формира своята рок-листа, както и какво да говори, пише БГНЕС. Рок-динозавърът ще разполага в студиото и с китарата си, за да може да подрънква на нея в ефир, ако, когато и колкото пожелае.

Ууд няма да е първият рок-музикант, изявявал се в радио-амплоа. Това вече са правили и други известни негови колеги като Боб Дилън, Лу Рийд и Мориси.

След този нов ангажимент остава само още едно – да се сбъдне желанието на Ууд да има дете от приятелката си - 20-годишната рускиня Екатерина Ивановна. Официално двамата са заедно от 2008 г., когато той се раздели със съпругата си и извади на светло любовната си авантюра. Година по-късно - през ноември 2009 г., приключи и бракоразводното дело на Ууд. Месец след това рок-легендата се изпусна пред медиите, че мечтае да има бебе от любимата си Екатерина.

„Божа работа!”, отговори тогава сексапилната рускиня. „По-важното е, че с Рони си пасваме като детайли от сглобка на „Лего”. Останалото, ако е рекъл Бог, ще дойде само”, чуруликаше тя пред медиите. Засега обаче резултатът на този фронт все още не е положителен. Двамата влюбени, чиято разлика е около 42 години, не се отказват и продължават да правят трескави опити.