Обединеният блок на труда сменя името си
Обединеният блок на труда сменя името си / DarikNews, Мариета Стоянова

Обединеният блок на труда (ОБТ) ще смени името си на Българска лейбъристка партия, съобщи във Велико Търново неговият председател проф. Кръстьо Петков. Промяната трябва да бъде одобрена на национален конгрес на ОБТ, който е насрочен за 14 април във Варна. Датата бе определена на заседание на Националния съвет на ОБТ във Велико Търново, на което присъстваха представители от 18 области.

Делегатите на конгреса ще изслушат отчетен доклад и ще гласуват стратегия за подготовката и участието на ОБТ в местните и президентски избори догодина.
Конгресът трябва да избере и ново ръководство, което вече ще застане начело на преименуваната партия. Обединеният блок на труда е регистриран под настоящото си име от 1997 г., но в основата на партията е залегнала лейбъристката идея, затова ще се върнем към оригиналното има, коментира Петков.

В момента ОБТ има представители в над 20 области в страната. До есента обаче предвиждаме да възстановим структурите си почти навсякъде и да достигнем членска маса от близо 13 000 душши, добави той.