Секс всеки ден, дори без връзка, само в Испания
Секс всеки ден, дори без връзка, само в Испания / cнимкa: sxc.hu

Испанските мъже и жени са по-либерални в секса, отколкото португалците и италианците и 1/3 от тях признават че правят ежедневно секс, без да имат постоянна връзка, пише испанската преса. Оказва се, че въпреки географската близост, съществуват редица различия, стане ли въпрос за любовна връзка.

Този извод е бил изведен след проучване, в което участвали 3000 души на възраст между 14 и 50 години. Проведените интервюта и онлайн анкети показват, че италианците и португалците са по-консервативни и е по-вероятно да имат стабилна връзка, отколкото неангажираща. Испания е по-либерална в това отношение, като случайните връзки са широко приети за голяма част от населението, обобщава БГНЕС.

Неангажиращият секс се възприема от младите испанци като „приключение, което носи нови вълнуващи усещания без ангажименти и обяснения от лоялност". При сериозни отношения испанците твърдят, че бързо попадат в клопката на рутината и скучния сексуален живот.

Проучването разглежда и покупателните навици за презервативи в трите страни. 20% от италианците предпочитат да купуват предпазни средства от автомати, за разлика от португалците и испанците, които пазаруват от аптеки и супермаркети. Все пак има и съвпадения - и в трите страни кондоми купуват по често мъжете, не дамите.