Британци влязоха силово в  Четири сезона
Британци влязоха силово в Четири сезона / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка
Британци влязоха силово в "Четири сезона"
27373
Британци влязоха силово в "Четири сезона"
  • Британци влязоха силово в "Четири сезона"

Британски семейства, закупили преди близо три години лукс апартаменти в комплекс „Четири сезона” в Банско, едва днес успяха чрез силови мерки да влязат във владение.

В ранния следобед англичаните, водени от организатора на проведен "седящ протест" Пол Хасъл, повикаха ключар и след разбиване на бравата на входната врата, влязоха в комплекса. Часове преди въвеждането им във владение измамамените чужденци проведоха общо събрание по Закона за етажната собственост.

„От доста време местните общински власти – съд и прокуратура, не искат да изслушат нашите проблеми. Ние сме собственици с нотариални актове и пълни права на собственици, но ни се отказва достъп, тъй като в съда нашето право на собственост се оспорва. Ние нямаме нищо общо с тези спорове, заплатили сме сумите, местните данъци и такси и искаме да ползваме собствеността си, за да пием от тази красота тук“, заяви Пол Хасъл.

На събранието присъстваше една от собственичките на „Четири сезона” -Ренета Качъшка, която е в съдебно-наказателен спор с бившата си вече съдружничка Надя Събева.

Британците обвиняват собствениците на българската фирма за недвижими имоти "Зеком" и директора Роман Романов, които излъгали не само тях, но и фирмата посредник в сделката "Рокарч естейтс", базирана в Лондон.

Проблемът с хотелския комплекс в Банско е заради това, че собствениците, вече бивши съдружници - Надя Събева от Пловдив и Ренета Качъшка са в съдебна битка. Надя Събева изтъргувала с партньора си Роман Романов 70 процента от жилищната площ, без да уведомят Качъшка, като подправили дружествени документи и поставили фалшиви подписи върху тях от нейно име. По случая се води наказателно и гражданско производство в Районен съд - Разлог и в Окръжния съд в Благоевград.

В Банско англичаните издигаха лозунги „Бойко Борисов, очакваме вашата намеса”, „България е член на ЕС, но прокуратурата и съдът – не”.

Интервю с Ренета Качъшkа чуйте в прикачения звуков файл