България танцува за пети път в Димитровград
България танцува за пети път в Димитровград / DarikNews

Националният танцов турнир "България танцува" се провежда за пета година днес в спортна зала "Младост" в Димитровград. Очаква се в него да се включат близо 400 участници от 15 формации, които ще се представят със 150 изпълнения в три танцови стила.

Тази година фестивалът се провежда само в един ден, като от програмата му отпаднаха класическият балет и латинотанците. Той ще бъде открит официално в обедните часове, с парад на участниците. Състави от София, Русе, Пловдив, Костенец, Белово, Стамболийски, Хасково и Димитровгтрад ще се представят в петото издание на "България танцува". Очаква се победителите да станат известни късно тази вечер, когато ще бъде и награждаването.

Официален гост на турнира тази година ще бъде доц. Георги Хинов- едно от големите имена в българската хореография, преподавател в 4 университета, информира ръководителят на димитровградската балетна школа "Галаксико" Тихомир Митев.

Голямата награда на традиционния за Димитровград танцов турнир, е Купата на кмета на общината, която в последните две години печелят хасковски танцови формации.