Ученици от Каварна спечелиха първа награда в конкурс за енергийна ефективност
Ученици от Каварна спечелиха първа награда в конкурс за енергийна ефективност / netinfo

Еко клуб към ОУ „Йордан Йовков" в Каварна спечели първа награда в Националния конкурс за училищни проекти за енергийна ефективност „Енергията и нашата жизнена среда". С това клубът се класира за участие в следващия международен етап на конкурса. За призовите места в надпреварата се бориха общо 111 проекта от над 30 училища от цялата страна. Тази учебна година конкурсът премина под мотото „Спаси климата - започни от своя дом с прости енергийни мерки".

Каварненските ученици Елена Колишева, Герасим Димитров, Айлин Велиева, Димитър Димитров, Николай Иванов, Гергана Петрова и Даниел Урумов грабнаха първото място с проект „Енергия от биомаса - чиста природа", изработен под ръководството на Антония Ангелова. Също на първо място е класиран и проект на Еко клуб към Американски Колеж Аркус.

Наградени са общо пет проекта в три категории. Те ще се съревновават в международен етап на конкурса, заедно с победителите от още 16 страни. Резултатите от международния конкурс ще бъдат обявени в края на май 2010 г. в гр. Минск, Беларус.