Щастливи заедно... Big Brother family
Щастливи заедно... Big Brother family / Студио МЕМ

Ники Николов е един от малкото хора, които са се виждали очи в очи с Big Brother, той е сред създателите на Big Brother в България и е негов пръв приятел. Наред с това Ники Николов е сред създателите на култовото диджей движение Metropolis. Достатъчни поводи точно той да e ВИП гостът в "Ники Кънчев Шоу".


Добре дошъл в Дарик, който беше и твой дом доста време. Ти имаше предаване - 180 минути - което реализирахте с диджей Стивън. Как е той, между другото?

Не сме чували отдавна, доколкото знам в момента се готвят за 17-ия си рожден на 17 април, когато пък е и моят рожден ден.

Ники, на 22 март започва най-новото телевизионно приключение в ефира на Нова телевизия - Big Brother. Какво да очакват зрителите?

Да очакват всичко хубаво и интересно, което са гледали в седемте сезона досега. Разбира се, с коренно различен център, защото самият факт, че вътре ще присъстват само семейства, променя съдържанието. Освен това семейните хора малко или много са по-улегнал тип. В този сезон ще влязат личности, които до този момент не са появявали не само в Big Brother, но и в което и да е българско риалити.

Какво имаш предвид?

За съжаление не искам още да казвам...

Атрактивни?

Различни като съдържание. Имаме професор, който е изобретател и участва в проект на сенатската комисия на Щатите, комисия, която разработва големи програми по генералната програма Repower America. Тази програма търси алтернативни начини за енергия. Такъв човек не е влизал другаде, при нас той е заедно със съпругата си, която пък е лекар. Този тип хора носят със себе си различно съдържание. Разбира се, ще има любимите на масовата публика персонажи, има хумор в тях.

Да, предаването ще бъде правено както досега, т.е. с основния стремеж да бъде интересно като съдържание, но в него ще има сериозни социални дебати. И това ще бъдат дебатите за българското семейство, защото - повярвай ми - ние хал хабер си нямаме какво се случва в българското семейство.

По време на кастингите, на които дойдоха около 1200 семейства, почти всяко едно от тях казваше: "Ние сме нормално българско семейство", а те помежду си бяха толкова различни. Така че за първи път ние ще можем да създадем някакви унифицирани модели на българското семейство. Ще видим кои са най-разпространените модели, наистина ли мъжът командва в българското семейство или жената. По време на кастингите си дадохме сметка колко е голяма разликата между българското семейство и турското семейство, идваха много турски семейства. При тях все още се е запазила фамилията, връзката деца-родители-внуци. Има строги рамки, има авторитет, има респект към хората. Докато в българското общество семейството е много малка клетка, няма никакви рамки. Според статистиката броят на разводите през 2008 двойно се е покачил в сравнение с 2007, което не е случайно.

Щастливи заедно Big Brother family
netinfo

Повече от интервюто с Ники Николов четете в Zar.bg