Забъркаха съдия от ВАС с Ангел Христов-Геле
Забъркаха съдия от ВАС с Ангел Христов-Геле / cнимки: Сп. Правен свят, Sofia Photo Agency
Забъркаха съдия от ВАС с Ангел Христов-Геле
27115
Забъркаха съдия от ВАС с Ангел Христов-Геле
  • Забъркаха съдия от ВАС с Ангел Христов-Геле

Панайот Генков, съдия от Върховния административен съд, ще поиска извинение от хората, които твърдят, че вечерял с Ангел Христов-Геле, известен като един от братята Галеви. В медиите беше разпространена информация, че в понеделник вечерта Генков бил на една маса в ресторант с подсъдимия за рекет и участие в организирана престъпна група Геле.

От проверката на Висшия съдебен съвет и предоставени разпечатки от сметките в заведението става ясно, че съдията и Ангел Христов са били на различни маси в заведението. В интервю за Дарик той твърди, че не познава Геле и не е контактувал с него в ресторанта през масите дори с жест.

Ангел Христов бил засечен на една маса със съдията от Върховния административен съд Панайот Генков в понеделник вечерта, съобщи първо електронният сайт Bnews. Според информацията срещата се е осъществила в ресторант в квартал „Лозенец" в столицата. Разразилият се скандал след публикацията намери продължение и във Висшия съдебен съвет, който се сезира по случая. Генков е ръководител на Първо „А" отделение на Върховния административен съд (ВАС), където се гледат митнически и данъчни дела. Ангел Христов е обвинен като ръководител на престъпна група.

Цялото интервю със съдия Панайот Генков слушайте в прикачения звуков файл.