Засаждат фиданки в Стара Загора
Засаждат фиданки в Стара Загора / netinfo

Звено „Озеленяване и комунална дейност" към Община Стара Загора ръководи и тази година засаждането на 4100 броя малки фиданки от 8 вида широколистни дървета на територията на Общината и някои селски общини. Засаждането се осъществява координирано със специалистите от общинския отдел „Екология", от административните бюра, селските кметства, звено "Гробищен парк".

Осигурените фиданки са по Националната програма "Бъди модерен, събирай разделно" на фирма ЕКОБУЛПАК, в която Община Стара Загора участва активно от години. Растителността трябва да бъде усвоена до началото на пролетта.
Засадени са 100 дървета „Каталпи" в градинката на „Езерото". Предстои нови цветни видове да разхубавят зелените площи на парковете. Ще бъде засадена и атрактивна храстова растителност в Парк „5-ти октомври" и пространството около Община Стара Загора.

В Парк „Аязмото", както и в града се извършва санитарна резитба на растителност, уточняват от звеното. През миналата и тази неделя ще се подрязват клони на дървета в отсечката по ул."Иван Шишман" до ул."Руски".