27 мафиоти бяха арестувани в Италия и САЩ
27 мафиоти бяха арестувани в Италия и САЩ / снимкa: БГНЕС

При съвместна операция на италианската полиция и ФБР срещу клан на Коза ностра днес бяха арестувани 27 мафиоти в Палермо, Ню Йорк и Маями, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс.

По данни на италианската полиция 21 от арестуваните, сред които един жител на Маями, са задържани в Палермо. Останалите шестима заподозрени са арестувани в САЩ.

Операцията, плод на двегодишно разследване, е насочена срещу мафиотски клан, базиран в Палермо. Арестуваните са заподозрени във връзки с мафията, изнудване, опит за убийство, пране на пари и трафик на наркотици.

По информация на американските власти в Ню Йорк са арестувани баща и двамата му синове, собственици на транспортна компания, пише БТА. Тримата са обвинени в укриване на доходи след банкрута на компанията, съобщиха властите, според които бащата е член на базирания в САЩ клан Гамбино.

Италианската полиция излъчи видеозапис на акциите в Палермо, на който се вижда как полицаи и агенти на ФБР конфискуват оръжия, включително пушки, скрити в задната част на хладилник.