Samsung и Panasonic продават 3D телевизори
Samsung и Panasonic продават 3D телевизори / www.sxc.hu

Samsung (“Самсунг”) и Panasonic (“Панасоник”) започват от тази седмица да продават триизмерни телевизори в магазините в САЩ, откривайки официално ерата на новата технология в домашни условия.

Panasonic от днес пуска в продажба първия си триизмерен комплект. Samsung пък ще предлага два триизмерни комплекта. Телевизор с необходимите триизмерни очила и с триизмерен плеър от типа блу-рей (Blu-ray) на цени, започващи от около 3000 долара за 46-инчов (116-сантиметров) екран.

Samsung, който е най-големият производител на телевизори в света, има големи надежди за триизмерната технология. Тим Бакстър, който оглавява американското подразделение на компанията за електроника, очаква триизмерните телевизори да бъдат между 3 и 4 милиона от общо 35 милиона телевизионни комплекти, които производителите ще продадат в САЩ тази година.

Вчера японският технологичен гигант Sony („Сони”) съобщи, че през юни ще започне да продава триизмерни телевизори, включвайки се в надпреварата в цялата индустрия за убеждаване на потребителите да приемат новата технология в холовете си.