Плажът в Кранево е погълнат от морето
Плажът в Кранево е погълнат от морето / снимка: DarikNews

Плажът в Кранево е погълнат от морските вълни и на практика не съществува, съобщава кметът на крайморското селище Румен Николов. Съборени са две заведения и санитарно помещение край плажа. Бурното море влиза навътре в сушата и залива крайбрежната алея.

Въпреки морската буря кметът бе насочил усилията си към разчистването на S-образния завой над Кранево в посока Варна, тъй като за кратко време там бяха попаднали в капан над 10 автомобила и микробуси с пътници, съобщава Балчик Инфо. "Изпратил съм 3 фадроми с пясък и теглим колите с маркучи от пожарната, защото въжетата се изпокъсаха", допълни Николов.

Кметовете от останалите населени места на общината съобщиха, че са осигурили жителите с хляб и продукти от първа необходимост. Основните улици в селата се разчистват от техника на местните земеделски кооперации.

Пътят от Балчик до Оброчище е затворен за движение заради навяванията от сняг. От Областното пътно управление информираха, че по първокласен път I-9 ще се поддържа отворена за движение само отсечката Балчик-Каварна. Въпреки това до късния следобед пътят от Балчик до село Царичино остана непроходим за леки автомобили.

Екипите на Е.ОН "България Мрежи" успяха да възстановят електрозахранването в 33 населени места в област Добрич, въпреки тежката зимна обстановка. На територията, обслужвана от Е.ОН "България Мрежи" АД, в Североизточна България, има силен вятър, достигащ на моменти 80 км/ч, снежната покривка е 40 см, като на места, в резултат на снегонавявания, достига 150 см.

Екипите на компанията работят по възстановяването на електрозахранването в останалите 15 населени места.