Зимата блокира село Мугла, нямало гориво за снегорина
Зимата блокира село Мугла, нямало гориво за снегорина / Dariknews.bg

350 жители на смолянското село Мугла отново са блокирани от снежни преспи и нямат връзка с останалите населени места. Това съобщи за Дарик радио кметът на селището Сийка Радева. Тракторът, който разчиства пътя до селото няма гориво и не може да продължи работата си, обясни тя. По думите на Радева, другата машината, която трябва да достави бензин, разчиства паднала лавина в района на затвора, който се намира на 7-8 км от Смолян. Тя е подала сигнал за усложнената обстановка до снегопочистващата фирма, община Смолян и областният управител. От там са информирали, че най-късно до няколко часа екипи ще започнат обработката на снежните преспи, които пречат на движението на пътя.

До момента нямаме нужда от спешна медицинска помощ, но скоро ще възникне проблем с лекарствата и хранителните продукти, каза Сийка Радева. В селото има ток, вода и телефонна връзка.

Само преди месец Мугла бе отцепена от останалите населени места заради снега, който достигаше 60 см. Тогава снежната блокадата остави жителите на селото без лекарства и хранителни продукти повече от седмица.