Как да заспя, ако утре е край...
Как да заспя, ако утре е край... / netinfo

Заглавието на тази публикация всъщност е част от текста на едно от най-любимите парчета на Сленг "Мой свят". Групата се събира тази вечер в "София Лайв Клуб", за да отдаде почит към вокалиста си Дими, който загина при жестока катастрофа през 2008 година. Събитието започва в 22:30 часа, а в него ще се включат още Акага, Мариана Попова, Мария Илиева, Графа, Наско от БТР, Орлин Павлов, Дичо, Димо от ПИФ.

Текстът на една от най-популярните песни на Сленг "Мой свят" придоби друг смисъл за феновете на групата след смъртта на Дими. Мнозина бяха поразени от куплета:

Как да заспя, ако утре е край,
как да умра, ако няма рай,
как да се спра, ако нямам страх,
да продължа и това да не е грях.


"Мой свят" тази вечер, на концерта в памет на Дими, ще изпее неговата 8-годишна дъщеря Дара. Ще й помагат всички музиканти, участващи в трибюта. Именно тази част от него се очаква да бъде най-вълнуващата.

В "София Лайв Клуб" Акага и Дичо ще представят друг от хитовете на Сленг "Синьо". Графа и Наско от БТР ще изпеят "Любовта няма край", а Мариана Попова и Мария Илиева "Остани". Триото на Живко Петров за първи път ще изпълни започната, но недовършена от Дими песен, разказва Калин Петров от Акага, който преди е бил част и от Сленг: "Триото на Живко ще изпълни с Любо Киров едно парче, което Дими е започнал да работи с Живко и не е излязло след това. Сега ще му направят премиера. Ние знаехме, че има някакъв такъв проект, но още не сме го чули".

Почти две години, след като Дами загина с мотора си на автомагистрала "Хемус", Калин Петров е убеден, че той няма да бъде забравен. Допуска, че Сленг е възможно да се съберат отново, ако публиката подскаже, че има нужда от това. Връща се в спомените си за вокала на бандата със следните думи: "Помня го най-вече с неговата енергия и неговото желание нещата да се случват, и то да се случват по най-добрия начин. Той имаше голямо желание за работа. Примерно с втория албум, така се получи, че трябваше да си го правим сами. Колкото и трудно да беше, този албум се случи. И сега, като го слушам след години, си давам сметка, че е просто страхотен. И това е благодарение на неговата енергия", казва Калин.