Велико Търново

Четири сигнала за замърсяване на околната среда проверяват екоинспектори

1 март 2010 11:46 | Автор: Мариета Стоянова

Четири сигнала за замърсяване на околната среда проверяват екоинспектори

Четири сигнала за замърсяване на околната среда са постъпили в Регионалната екоинспекция във Велико Търново от началото на годината. Три от тях са основателни, а четвъртият ще бъде проверен тази седмица, съобщават от инспекцията.

Жител на лясковското село Драгижево е сигнализирал, че в землището на селото, в близост до стара каменна кариера и черен път, има два метални варела с около 120 кг. бяло втвърдено вещество. Издадено е предписание на Община Лясковец да съхрани варелите в общинския склад за стари и негодни за употреба пестициди, което е изпълнено в срок.

Разпилян бял прах в кабинета по химия и физика на основното училище в с. Павел, община Полски Тръмбеш установиха експертите на РИОСВ. Химикалите са разпознати и обезвредени.

Предписание за почистване на замърсяване с битови и производствени отпадъци около двора на великотърновската фирма „Мегапорт" ООД е издадено след сигнал на „зеления телефон" на инспекцията. Веднага са предприети действия в тази посока.

Предстои проверка на сигнал за замърсяване на атмосферния въздух от автосервиз във Велико Търново.

От тази година, на интернет страницата на РИОСВ - ниво „Зелен телефон", ежемесечно ще се публикува информация за приетите и обработени сигнали, включително и по електронна поща за територията на инспекцията.Напиши коментар

  • Име *:

    Полетата отбелязани със * са задължителни!
  • Коментар *:

  • Код за сигурност *:

    security code

    Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Двама приятели водели дълъг и продължителен разговор по класическата тема секс. По едно време се усетили, че прекаляват. – Хайде да сменим темата. – Добре.… Виж още