Протест заради дупките във Варна
Протест заради дупките във Варна / Darik Varna

Граждански протест срещу бездействието на общината по отношение на дупките по уличната мрежа ще се проведе във Варна днес. Колона от автомобили ще тръгне от паркинга на "Метро" в посока към общината в 16:30 часа. Колите ще се съберат пред сградата й час по-късно и ще блокират кръстовището пред нея.

Идеята за протеста тръгва от  социалната мрежа „Фейсбук”. Зад него не стои определена организация, заявяват инициаторите Кирил Георгиев, Боян Митков и Велислава Кирякова, които са студенти. Според тях кметът Кирил Йорданов е отговорен за поддръжката на пътищата, затова пред него те ще поставят следните искания – качествена поддръжка на пътната мрежа, прозрачност при изразходване на средствата, както и да им се предоставят договорите с фирмите изпълнители, отговорни за уличните ремонти.

От седмици КАТ-Варна отказват да пишат протоколи при повреда на автомобил заради дупка на пътя и така пострадалите шофьори не могат да си потърсят правата в съда. 
Към хората, които ще подкрепят протеста лично, организаторите се обръщат с призив да носят пред сградата на общината повредени части от автомобилите си.