Обявяват конкурс за разказвачи Габровец да се наричам
Обявяват конкурс за разказвачи Габровец да се наричам / Дарик Габрово
Обявяват конкурс за разказвачи "Габровец да се наричам"
26479
Обявяват конкурс за разказвачи "Габровец да се наричам"
  • Обявяват конкурс за разказвачи "Габровец да се наричам"

 

Музеят „Дом на хумора и сатирата" обявява конкурс за млади разказвачи на хумор „Габровец да се наричам". Идеята е всяка година на 1 април около Хитър Петър да се събират млади сладкодумци и да се състезават по разказване на габровски вицове, приказки за Хитър Петър и неговите побратими и други комични истории. Конкурсът ще стимулира интереса на децата от най-ранна възраст и учащите се към героите от българския комичен фолклор и техните побратими. Партньори на конкурса са Община Габрово - отдел „Образование", Сдружение „Общинско училищно настоятелство - Габрово" и Сдружение „Планета Габрово".

В конкурса могат да се включат деца от всички детски градини и училища на община Габрово. Достатъчно е да разкажат по избор - вицове (габровски, ученически, други с актуална младежка тематика), или приказки (за Хитър Петър, Настрадин Ходжа и техните побратими).

Изискването е да се разказва до3 минути и да се участва само с един фолклорен жанр (или виц, или приказка). Желаещите трябва да подават заявка в музея  чрез своите преподаватели най-късно до 22 март 2010 година. Прослушването на младите разказвачи ще бъде на 29 март от 14 часа в Залата на жирафите във Веселата къща.

Музеят ще осигури по една предметна награда за всяка възрастова група, ще има и поощрения, дипломи и свидетелства за участие. Връчването на наградите ще стане на 1 април от 10 часа на празничното Детско матине. Всеки от наградените ще се представи с по един фолклорен вид от материала, за който е отличен. Организаторите ще поканят най-добрите разказвачи да представят Габрово в Националната среща-наддумване „Благолаж" през 2011 година.

 Чуйте повече в прикачения файл от Венета Козарева от Веселата къща.