За трети път - Човекът до мен
За трети път - Човекът до мен / Славян Костов

За трета поредна година в рамките на Чудомировите празници в Казанлък ще се проведе фотографския конкурс „Човекът до мен".

Негов организатор е фотограф-художникът Бедрос Азинян, син на покойния вече патрон на конкурса Артин Азинян. Събитието се провежда ежегодно с помощта и съорганизаторството на Браншовото сдружение на фотографите, фондация „Чудомир", и Община Казанлък. По традиция в рамките на Чудомировите празници, които се откриват на 25-ти март се подрежда и специална експозиция от творбите, посветени на темата на конкурса. Организаторите вече очакват тазгодишните вариации на тема „Човекът до мен". Право на участие имат всички любители и професионални фотографи от страната, навършили 18 години.

Самото участие в конкурса е безплатно. Желаещите да представят своя поглед по темата е нужно да изпратят до 15-ти март в Казанлък своите фотоси, като се позволява участие с най- много 3 снимки. Откриването на изложбата от тазгодишните премирани творби ще бъде на 26-ти март в залата на Информационния център на улица „Искра" -4 в Казанлък. За най-добрите са предвидени материални и морални награди. Материалните стимули са от порядъка на 700, 500 и 300 лева.

Повече информация и регистрация за фотоконкурса може да се открие на адрес: http: //photokonkurs.kazanlak.com. Миналата година хасковският млад фотограф Славян Костов спечели голямата награда на името на Артин Азинян.