Кметът на Кърджали Хасан Азис: Бюджетът е кризисен и рестриктивен
Кметът на Кърджали Хасан Азис: Бюджетът е кризисен и рестриктивен / netinfo

С 1,3 та сто е намален бюджетът на община Кърджали спрямо миналата година, а той изразява усилията нещата в Кърджали да се случват въпреки кризата, заяви на брифинг кметът на родопския град Хасан Азис.
7 милиона лева е наследения бюджетен дефицит от 2009 година, но за сметка на това в общинската хазна имало 18 милиона лева свежи пари, с които ще се помогне на реализирането на някои важни за града проекти, подчерта той.
Тазгодишната рамка на бюджета е в размер на 40 943 000 лв, като 52 процента от тях са държавна субсидия, а 48 на сто се очакват от местни приходи - данъци и такси. Хасан Азис нарече годишната план-сметка на общината кризисна и рестриктивна, като отбеляза, че целевата субсидия за капиталови разходи спрямо 2009 година е намалена с 56 процента. Градоначалникът очерта приоритетните дейности за 2010 година, а те са свързани с рехабилитация на общинската пътна мрежа, стартирането на проекта за изграждане на парк "Арпезос-Север", укрепването на свалището по пътя за Енчец, разширяване на дневния център за здравни и социални услуги на хора със специални потребности "Надежда". Подготвяни били проекти за енергийно саниране на училища и детски градини, както и за изграждане на подземна инфраструктура.