Пловдивският митрополит обвини Елтън Джон в богохулство
Пловдивският митрополит обвини Елтън Джон в богохулство / снимка: Sofia Music Enterprises

Изказването на Елтън Джон пред списание "Parade", че Исус Христос е гей, е богохулно. Безбрачното съжителство е грях, а още по-тежък грях е хомосексуалното. Това се казва в официално изявление на Пловдивския митрополит Николай.

"Думите му са предизвикателство и изкушение за християните по цял свят, особено сега, през първата седмица на Великия пост, когато всички вярващи се каят и очистват от греховете си. Противно на тях, този човек афишира греха си и го приписва не даже на друг човек, а на самия Господ Иисус Христос, за когото Библията казва, че „грях в Него няма" / I Йоан 3:5/", пише още на официалната електронна страница на Пловдивската митрополия.

"Това че, световните медии разпространяват подобни извратени мнения, показва колко дълбоко в греховете е потънал съвременният свят и колко се е отдалечил от божествените истини", заявява Митрополит Николай.

Изявлението на владиката завършва с цитат от библията: "Не се лъжете: ... нито блудници, ... ни мъжеложници, ... няма да наследят Царството Божие".

Сър Елтън Джон ще изнесе концерт в България през юни. През миналата година, когато се очакваше гостуването на друга поп икона - Мадона, Пловдивският митрополит Николай анатемоса "материалното момиче" заради непристойното й поведение.