Бургаско момиче с бронзов медал от Москва
Бургаско момиче с бронзов медал от Москва / VIMARK advertising

Ирена Гайдарджиева от клуб по художествена гимнастика Олимпия Бургас се завърна с бронзов медал от турнира от веригата Гран При в Москва. Възпитаничката на треньорката Елена Симеонова спечели отличието като част от ансамбъла за девойки на България. Националките се подготвят за участие в квалификациите за първите Младежки олимпийски игри в световната спортна история. Турнирът ще се проведе през месец август в Сингапур.

Старши треньор на ансамбъла е Леонида Кацамунска от СК „Славия”, а пълният състав на националките е Ирена Гайдарджиева – Олимпия Бургас, Деница Велевска – „Тракия” Пловдив, Ингрид Цветкова – „Академик” София и Кристина Великова – „Илияна” София. В Москва българските девойки изиграха две композиции с четири ленти и четири обръча, като отстъпиха само на шампионките от Русия и техните подгласнички от Беларус.

По време на предстоящото Европейско първенство ще се проведат самите квалификации и  всички европейски отбори ще се състезават само за една квота, т.е на младежките олимпийски игри ще участва само един ансамбъл от континент. Ирена Гайдарджиева от клуб „Олимпия” е единствената бургазлийка, която успя да достигне до участие в националния ансамбъл на България.

Надеждата на художествената гимнастика в Бургас е родена през 1995 год.и от шестгодишна тренира под ръководството на своята треньорка Елена Симеонова.