Цветанов: МВР е без грешка, не изключвам зависимост на съдии с „Октопод-а
Цветанов: МВР е без грешка, не изключвам зависимост на съдии с „Октопод-а / Sofia Photo Agency,Юлиана Николова
Цветанов: МВР е без грешка, не изключвам зависимост на съдии с „Октопода"
26243
Цветанов: МВР е без грешка, не изключвам зависимост на съдии с „Октопода"
  • Цветанов: МВР е без грешка, не изключвам зависимост на съдии с „Октопода"

МВР не е направило никакви грешки при събирането на доказателства срещу обвинените в организиране на престъпна група около бившата барета Алексей Петров. Тази позиция изказа вътрешният министър Цветан Цветанов.

Снощи Софийският апелативен съд остави в ареста само бившия съветник на ДАНС Алексей Петров и Марчело Джотолов. Срещу подписка са освободени братята Пламен и Йордан Стоянови (Дамбовците) и Момчил Кръстев, а Антон Петров-Хамстера и Николай Велков срещу гаранция от по 20 000 лева. Седмината бяха задържани миналата седмица в операция "Октопод".

В кулоарите на парламента Цветан Цветанов заяви, че полицията си е свършила работа и дори получили похвала от главния прокурор Борис Велчев, който заявил, че за първи път били събрани на втора инстанция толкова много доказателства и материали. Съдът обаче преценявал дали задържаните трябва да останат задържани, допълни Цветанов.

Ето какво каза още министър Цветанов: „Грешка, поне от това, което правим като подход на работа, няма. Защото и снощи, когато разговарях с главния прокурор, с Бойко Найденов и с колегите за това какво трябва да предприемем допълнително оттук нататък, главният прокурор каза, че досега толкова доказателства не са представяни на втора инстанция Апелативен съд. В 10-дневен срок ние сме събрали толкова много доказателства, но съдът е този, който определя дали трябва да бъдат пуснати или не. Дали има зависимост между съдебен състав или хора, които са от съдебната система, с „Октопод"-а - не изключвам, защото съдейки от подхода и възможността да имат позиции в МВР, предполагам, че същият подход е в съдебната система".

Цветанов МВР е без грешка не изключвам зависимост на съдии с Октопод"а
netinfo