Рекорден брой фотографи на „Кукерландия
Рекорден брой фотографи на „Кукерландия / сн. архив Дарик - Сливен

Рекорден брой фотографи са предоставили свои снимки за участие в тазгодишното издание на традиционния фото изложба конкурс „Кукерландия". За първата фаза на конкурса са изпратили снимки 66 фотографи от България и чужбина, а общо получените фотографии са 287. Участието тази година се осъществява чрез интернет, в специализирания портал за „Кукерландия", където всеки от фотографите качва свои фотоси, не повече от пет за участник.

Журито вече работи по селектирането на творбите, които ще участват във втората фаза. Подбраните фотографии ще бъдат отпечатани на хартия и едва тогава ще се пристъпи към окончателното журиране и определяне на най-добрите. Предвижда се да бъдат присъдени първа, втора и трета награди, както и няколко специални приза, сред които за снимка от маскарадния фестивал „Кукерландия" в Ямбол, за най-млад фотограф, награди на спонсорите.

Всичките 40 подбрани снимки ще бъдат подредени в експозиция, която ще бъде открита по време на награждаването на лауреатите - на 27 февруари от 12 часа в художествена галерия „Жорж Папазов". До тогава, всеки може да разгледа както снимките от първия етап, така и отличените творби - които ще бъдат представени след подбора -  на виртуалния портал „Кукерландия"  - www.kukerlandia.com. , в раздела „фотоконкурс".