Плевенската болница е домакин на благотворителната акция От деца за деца
Плевенската болница е домакин на благотворителната акция От деца за деца / netinfo

Многопрофилната болница за активно лечение "Д-р Георги Странски" в Плевен ще бъде домакин на тазгодишното издание на благотворителния формат "От деца за деца" по случай  Баба Марта. Дългосрочната кампания е на информационния сайт PlevenLIVE.com.

Тази година с нея ще се  помогне на децата и техните семейства, членове на БАЛИЗ - Плевен. В неправителствената организация членуват над 50 семейства, които отглеждат вкъщи децата си, болни от церебрална парализа, синдром на Даун, аутизъм, деца, които се нуждаят от специални образователни потребности и др.

Габриела Аспарухова, председателя на БАЛИЗ заяви, че децата най-много обичат външната среда и разходките сред природата, както и процедурите, които ги успокояват и правят живота им по-малко болезнен.

Затова  събраните средства от продажбата на мартеници ще бъдат предназначени за три основни неща - водна терапия, хипотерапия, което е общуване с коне и организиране на спортен празник в градската градина на Плевен.

Тази година за акцията помогнаха децата от "Школата по керамика" към Центъра за работа с деца, с ръководител Вяра Савова. Сръчните им ръце приготвиха над 500 мартеници. Очакват се и още изделия от други училища и детски градини в Плевен. Основна помощ за организацията на благотворителния формат има и Гимназията по туризъм "Алеко Константинов" в града, и нейният директор Малинка Маринова.

Акцията ще продължи от 18 февруари до 1 март на партера (главния вход) на Окръжна болница в Плевен. Мартениците, изработени от деца, за да помогнат на други деца, нямат фиксирана цена.

Миналата година благотворителната кампания „От деца за деца" събра 850 лв. за малчуганите лишени от родителска грижа  в дома в с. Тотлебен.