Мъжете предпочитали мила жена пред супермодел
Мъжете предпочитали мила жена пред супермодел / cнимкa: sxc.hu

Мъжете биха се оженили за "мила" жена, отколкото за бляскава, кльощава моделка, показва ново изследване. Според мъжете идеалната жена трябва да бъде "мислеща" и "очарователна" и да не пуши, а една трета от тях държат тя да е мила.

Въпреки часовете, които жените прекарват в опит да заприличат на стройните модели от списанията, мъжете предпочитат да създадат семейство с жена, на която могат да се доверят и която ще се разбира добре с родителите им, пише БГНЕС. Вулгарността и изневярата са най-отблъскващите черти в противоположния пол, показва изследването, проведено сред 731 мъже и жени, публикувано тази седмица.

Жените от своя страна се страхуват най-много от връзка с мъже алкохолици, егоисти или насилници. Близо половината от дамите търсят мъж с мил характер. Но докато само 7,5% от мъжете искат партньорката им да е висока, 41% от жените търсят висок мъж, тъй като подсъзнателно поставят знак за равенство между височината и богатството. Русокосите продължават да се радват на по-голяма популярност. Едва 2% от мъжете и 10% от жените предпочитат партньори с тъмна коса.