Започна данъчна проверка на Октоподите
Започна данъчна проверка на Октоподите / снимкa: БГНЕС
Започна данъчна проверка на Октоподите
25974
Започна данъчна проверка на Октоподите
  • Започна данъчна проверка на Октоподите

В хода на разследването срещу Алексей Петров и групата е започнала данъчна проверка на застрахователна корпорация "Лев" и дружество "Лев Инс". Алексей Петров е обвинен като ръководител на престъпната група, която е действала повече от 12 години.

Организираната престъпна група е започнала дейността си в края на 1997 година. Алексей Петров е обвинен като ръководител на групата и организатор по чл. 321 А от Наказателния кодекс за рекет и насилие, извършвани от престъпната група. Разработката срещу нея е започнала по свидетелски показания.

След задържането на Алексей Петров още четири-пет бизнесмени са депозирали обясненията си в ГДБОП и са се оплакали от рекет от страна на Алексей Петров. Започнала е данъчна проверка в "Лев", застрахователна корпорация, част от която е и дружеството "Лев Инс". При обиска са иззети два-три чувала с документи от комплекса "Спартак", компютърни файлове и компютри.

Хамстера е свързващото звено между двете организирани престъпни групи - на "Октоподите" и на "Наглите". Дали това обаче ще се докаже, ще се разбере от предстоящото разследване.