Валежите постепенно спират
Валежите постепенно спират / netinfo

През нощта валежите ще обхванат цялата страна, ще са най-интензивни и значителни като количество, особено в Рило-Родопската област. В повечето райони ще вали дъжд, в крайните северозападни и по високите полета - сняг, който постепенно също ще премине в дъжд.

Преди обяд все още главно в Северна България и източните райони ще превалява дъжд, но с тенденция на спиране на валежите и временно разкъсване на облачността. В Източна България ще духа умерен юг-югоизточен вятър и там дневните температури ще са най-високи - до 12-14°. В останалата част от страната максимални - между 5 и 10°, в крайните северозападни райони 2-3° над нулата, във Велико Търново - около 12°.

В планините ще остане предимно облачно и мъгливо. Над 1600 м надморска височина ще вали сняг, в по-ниското - дъжд. По-значителни ще са валежите в нощните часове и рано сутринта. През деня ще вали вече на по-малко места и по- слабо. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, ще бъде предимно силен. Максимална температура на 1200 м - около 5°, на 2000 м - около минус 1°.

Подробна прогноза за времето във всички населени места в България за днес и за следващите 10 дни четете на Vremeto.bg