Сидеров се извини за поведението си в самолета на Луфтханза
Сидеров се извини за поведението си в самолета на Луфтханза / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Волен Сидеров се извини за поведението си, предизвикало скандал в Германия, съобщи за bTV полицията във Франкфурт.

След инцидента в самолет на Луфтханза миналата седмица, компанията определи лидера на Атака като "неуправляем пътник, смутил сериозно пасажери и екипажа на машината".

Чрез посредничеството на българското посолство Волен Сидеров е потърсил връзка с лицата от екипажа на самолета на Луфтханза, както и от полицията, които е обидил с поведението си. Това каза говорител на Франкфуртската полиция. Поради кратките срокове и това, че част от засегнатите работят на смени, на срещата са отишли представители на Луфтханза и на полицейската дирекция.

Пред тях лидерът на Атака е поискал извинение за държанието си и е помолил те да предадат съжалението му на засегнатите. Извинението му е било прието, каза полицейският говорител. Дали това ще се отрази на хода на предварителното производство срещу Сидеров, ще реши прокуратурата.

Подадените сигнали срещу него са за обида на длъжностно лице и за нарушение на закона за сигурността на въздухоплаването. След като се е извинил, Волен Сидеров е отлетял за Италия.