Варна

Шампионат по картинг ще учи деца на безопасно движение

10 февруари 2010 15:15 | Автор: Дарик Варна

Шампионат по картинг ще учи деца на безопасно движение

Картинг писта „Варна” съвместно с Община Варна организират  Междуучилищен шампионат по картинг  и школа за безопасност на движението – проект на Сдружение с нестопанска  цел Спортен клуб „Делта мотор спорт”, финансиран от Министерство на образованието, младежта и науката чрез Оперативна програма Развитие на човешките ресурси, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски социален фонд.

Целта на проекта  е да се превърне училището в по-привлекателно място за младите хора чрез извънучилищни занимания със спорт. Чрез състезанията с картинг и успоредното обучение по безопасност на движението ще бъдат ангажирани децата в свободното им време, ще се възпитават в спортен дух, толерантност, взаимопомощ и други добродетели, свързани с практикуването на спорта.

Проектът обхваща  ученици от 25 варнеснки училища,  разпределени в три възрастови групи.

I – от I до IV клас
II – от V до VIII клас
III – от IX до XII клас.

Общият брой на заявилите  участие надхвърля 3000 деца.

Проектът ще протече  в няколко етапа. В първия участниците ще се запознаят с възникването, историята и устройството на картинга. Чрез практическо обучение учениците ще придобият основни знания в пилотирането на карт. С провеждане на школа по безопасност на движението всички ще се запознаят с основните правила за движение, пътните знаци и маркировки, правилата за движение на пешеходци. Следващият етап се състои от тренировки и квалификации за създаване на училищни отбори. Те ще бъдат сформирани на база постигнати времена за обиколка на картинг пистата и резултата от проведения тест по безопасност на движението. Във финалния етап на проекта ще се проведат състезания за определяне на отбора победител в Междуучилищния шампионат.

Програма:

Лексии по картинг  – 04.01.2010 – 28.02.2010

Обучение по пилотиране на картинг – 15.02.2010 – 30.03.2010

Школа по Безопасност  на движението – 01.03.2010 – 30.03.2010

Тренировки и квалификации за Междуучилищни състезания – 01.04.2010 – 15.05.2010

Междуучилищни състезания – 15.05.2010 – 30.06.2010Етикети: Картинг писта, Варна, шампионат, проект, ученици

Коментари

Коментирай

Подреди: Първите отгоре Последните отгоре

 • Страница:
 • 1
#1

Георги - 11.03.2010 г. 15:34:14

Не знам от къде сте взели тази информация и не знам дали господина ни не ни информира но така и не съм получил информация за кога и къде ще се провежда теоритичната част по тази програма..(междо другото съм се записал с очакването това извънучилищното занимание да се проведе..но пък от друга страна,така и нямаше никакви други от допълнителните занимания е освен "Преприемачество" така и не видях "Знаещи и можещи.","Старт на кариерата." дори и от танците,така че няма да се учудия и ако това просто си остане още едно в този списък).Изглежда че единственият начин нещо да се раздвижи в тази държава е чрез медийте.

 • Страница:
 • 1

Напиши коментар

 • Име *:

  Полетата отбелязани със * са задължителни!
 • Коментар *:

 • Код за сигурност *:

  security code

  Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Пленарна зала

Слушай Дарик Варна на живо

С помощта на: TCV

Двама приятели водели дълъг и продължителен разговор по класическата тема секс. По едно време се усетили, че прекаляват. – Хайде да сменим темата. – Добре.… Виж още