Художничка от Колорит с награда от конкурс в Полша
Художничка от Колорит с награда от конкурс в Полша / netinfo

Петгодишната Валентина Таблова от арт шкора "Колорит" Плевен  спечели награда за артистична рисунка от 15-тия международен конкурс "Винаги зелено, винаги синьо", провел се в в град Торун, Полша. В

исокото отличие малката плевенска художничка получава за живописната си творба "Ваза с цветя и пеперуди", изпълнена артистично в смесена живописна техника. В това издание на конкурса са взели участие 25 500 творби на деца от 56 страни. Конкурсът се организира от Детския център за пластични изкуства и художествената галерия и общинската управа на град Торун, заедно с Министерството на културата - Варшава.

Журито е присъдило награда и на ръководителката на школа "Колорит" - Майя Ананиева, за високото качество на творбите на нейните ученици. Международната изложба, в която са показани близо 1200 детски творби, е аранжирана в залите на художествената галерия в Торун.

 Арт школа "Колорит" е получила покана за участие в 17-тото международно биенале за графика, организирано също в град Торун, който е известен на света не само със напълно съхранената си средновековна архитектура и атмосфера, но и  прочутата си графичната си школа.