Парола любов - първата Facebook изложба
Парола любов - първата Facebook изложба / снимки: Георги Петров

След като се появи първата Facebook-книга, не закъсня и първата Facebook-изложба живопис. Инициатор на изявата и неин автор е младият художник Георги Петров, познат в арт средите с над 30 самостоятелни и общи изложби у нас и в чужбина.

Георги Петров редовно споделя във Facebook своите нови творби, мисли, цитати и музика, които са го провокирали, а почитателите му не пестят спонтанните си впечатления и открити оценки. 

Идеята за изложбата се ражда от феновете на художника, които за по-малко от два месеца са вече над 3000. Те на свой ред го вдъхновяват за нови идеи и нови измерения на усещането за живот чрез рисуване. Ето защо своята уникална изложба „Facebook - парола любов" Петров посвещава на почитателите и приятелите си. 

„В изкуството трябва пръв да изпиташ щастието от създаването на творбата си и ако това не се случи, не можеш да разчиташ, че друг ще направи това", споделя художникът.

Георги Петров е роден на 25 юли 1978 г в Добрич. Живее и работи в София. Възпитаник е на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство - Пловдив с магистратура по Арт мениджмънт. Собственик на авторска галерия в гр. Добрич. Твори предимно съвременната пейзажна живопис. Картините му са притежание на частни колекционери от България и чужбина - Япония, САЩ, Англия, Канада, Испания, Италия, Полша и Унгария.