Оставиха в ареста наркодилър от ромската махала
Оставиха в ареста наркодилър от ромската махала / netinfo

4 месеца след първоначалния арест на Стефан Ат., задържан под стража заради участието му в престъпна група за разпространение на наркотици, Апелативният съд във Варна потвърди наложената му най-тежка процесуална мярка за принуда „задържане под стража”. Това съобщиха от пресслужбата на Съдебната палата.

От средата на октомври миналата година Стефан и още 6 лица са обвиняеми за участие в престъпна група за разпространение на наркотици. Някои от групата, в това число и Стефан, са обвинени и за притежание на различни видове дрога. Освен Стефан в следствения арест са Йосиф Ос., Филип Мих., Богомил Ган., Лоренцо Ст., Емилия Дан., и Алдин Ен.

От  седмината първа в ареста попадна Емилия Дан., сочена за организатор и ръководител на група за наркоразпространение. Тя вече има ефективно изтърпяна присъда за същото престъпление. Заедно с нея, но с по-леки мерки за неотклонение „домашен арест” бяха задържани семейство Десислава и Александър Ат. У всеки един от тях полицаите открили различни количества хероин. Разследващите установили, че към организираната от Емилия група принадлежи и Алдин Ен.

Стефан  Ат. е част от групата, която според разследващите е ръководена от Лоренцо и в която участие имат Йосиф Ос., Филип Мих, синът му Радослав и Богомил Ган. Те били група конкурент на дилърите, ръководени от Емилия.

По категоричен начин е обосновано предположението, че Стефан е част от групата, ръководена от Лоренцо, която разпространявала дрога в ромската махала, смятат магистратите. Сред доказателствата е и тефтер, където се водил точен отчет на количествата предназначени за продажба и отчет на парите, събрани от търговията с хероин.

Определението на Варненския апелативен съд е окончателно.