За Деня на влюбените - супермаркет за запознанства в Пекин
За Деня на влюбените - супермаркет за запознанства в Пекин / БГНЕС

Наближаващият Ден на влюбените може да окаже депресиращ ден, ако на някого не му се иска го посрещне сам. Решение на проблема са намерили в Пекин, където още през ноември 2009 г. отвори врати супермаркетът I'm Looking For You („Търся теб").

Отворен по повод неофициалния "Ден на самотниците" в Китай, супермаркетът досега е привлякъл стотици клиенти и успешно е събрал десетки двойки. Супермаркетът предлага и място за срещи, където самотниците може да се опознаят срещу скромната такса от 3 долара, пише БГНЕС. Клиентите записват имената си, годините, доходите и професията, заедно със снимка и профилът им може да бъде разглеждан от останалите. Хората трябва да посочат и как биха си представили своя евентуален бъдещ партньор, допълва Ройтерс.

По думите на управителката на супермаркета Гао Шан концепцията е била вдъхновена от нуждата на хората да се срещат в безопасна, приятелска и отпускаща атмосфера, както и от негативните преживявания, с които част от хората са се сблъскали, ползвайки услугите за срещи по интернет. Много самотни китайци се оплаквали, че трескавата работа и училищните графици в едно общество на голяма конкуренция ги оставят с малко време да се социализират.