Имало размяна на реплики на самолета, но Сидеров не е търсил скандал
Имало размяна на реплики на самолета, но Сидеров не е търсил скандал / cнимкa: Sofia Photo Agency
Имало размяна на реплики на самолета, но Сидеров не е търсил скандал
25774
Имало размяна на реплики на самолета, но Сидеров не е търсил скандал
  • Имало размяна на реплики на самолета, но Сидеров не е търсил скандал

Лидерът на „Атака" Волен Сидеров е бил пиян, вдигнал е скандал и е обидил на расистка основа екипажа на самолета на "Луфтханза", с който вчера е пътувал за германския град Франкфурт на Майн, съобщават от пресслужбата на полицията в града, цитирани от dnevnik.bg.

При озаптяването си на франкфуртското летище лидерът на "Атака" е нагрубил и германска полицайка, която е подала оплакване срещу него.

Само благодарение на дипломатическия си паспорт лидерът на "Атака" се отървал от временен арест на летището във Франкфурт на Майн. Германската авиокомпания "Луфтханза" е подала жалба срещу Сидеров за нанесени обиди, съобщава „Дойче Веле". Полицията във Франкфурт на Майн разследва случая.

Дарик потърси Волен Сидеров за коментар, но той първо не вдигаше, а после изключи мобилния си телефон. Депутатът от „Атака" Десислав Чуколов каза, че информацията е преувеличена. Той допусна, че става дума за пренебрежително отношение към Сидеров, защото понякога при такива пътувания имало негативно отношение към определени пътници, когато се разбере, че са от България.

„Аз съм бивш евродепутат, пътувал съм в седмицата два-три пъти. Някои пъти се получава да има такова отношение по-негативно към определени пътници, когато се разбере, че са от България.  Не знам в подробности каква е ситуацията, но предполагам, че нещо подобно се е случило със Сидеров", каза Десислав Чуколов.

„Г-н Сидеров не е човек, който ще търпи някой да се държи пренебрежително към него по какъвто и да е било начин. Имало е някаква размяна на реплики на борда на самолета, което след това се е изяснило на земята. Пак повтарям - нито е бил арестуван, нито е бил задържан, просто изясняване на ситуацията. Едва ли той е търсил скандал и пререкания, просто изясняване на ситуацията", уточни Чуколов.

Какво още каза Десислав Чуколов пред Дарик чуйте в прикачения звуков файл.