Ученици от Сливен с благотворителна акция за децата на Хаити
Ученици от Сливен с благотворителна акция за децата на Хаити / netinfo

Ученици от ПГЕЕ „Мария Кюри" и от СОУ „Константин Константинов" в Сливен станаха инициатори на благотворителна кампания за децата, пострадали от земетресението в Хаити. Инициативата е подкрепена и от Регионалния инспекторат на МОН, от където ще поканят и други училища от града да се включат. Учениците предвиждат провеждане на концерт на 18 февруари от 18.30 ч. в ДТ „Ст. Киров". На сцената ще излязат около 300 деца, възпитаници на ХІ училище. „Ще се радваме, ако повече хора дойдат на концерта. Ще има благотворителни касички, в които ще набираме средства" - обясни директорът на училището Емилия Желева. Акция за набиране на средства вече е започнала в професионалната гимназия по електроника и електротехника, съобщиха деца от учебното заведение. Всички 650 възпитаници знаят за инициативата и повечето са заявили готовност за участие в благотворителното начинание.

От двете учебни заведения обявиха, че всеки директор ще намери начин как да набира средства за кампанията. На самия концерт тези средства ще бъдат събрани  и приведени по обявената от УНИЦЕФ банкова сметка. „Водихме разговор с представител на УНИЦЕФ и разбрахме, че се събират само пари, затова и идеята на кампанията е да съберем пари за децата на Хаити" - обясни директорът на ПГГЕ „Мария Кюри" Добри Маргенов.

Концертът ще продължи около 1 час. Поканени са всички, които искат и могат да помогнат на пострадалите деца.  Театърът се включва с благотворителен жест, като няма да вземе наем за голямата си зала, където ще се проведе събитието.