С тел и монета ремонтирали автобуса-убиец, адвокатът на шофьора припадна
С тел и монета ремонтирали автобуса-убиец, адвокатът на шофьора припадна / DarikNews, архив
С тел и монета ремонтирали автобуса-убиец, адвокатът на шофьора припадна
25746
С тел и монета ремонтирали автобуса-убиец, адвокатът на шофьора припадна
  • С тел и монета ремонтирали автобуса-убиец, адвокатът на шофьора припадна

Гвоздей, тел и монета от 5 стотинки, поставени вместо необходимите части, били открити в автобуса-убиец - това показва автотехническата експертиза по делото за катастрофата на Бакаджика край Ямбол. По време на изслушването в съдебната зала адвокатката на шофьора на автобуса колабира.

Съдебният състав изслуша специалистите, извършили петорна автотехническата експертиза. Те представиха констатациите и заключенията си. Материалите бяха събрани в 90 страници. Автобусът е бил неизправен, категорични са спецовете, някои от които са били експерти и по делото за трагедията на река Лим. 23 процента е била спирачната ефективност при задължителни 48 процента. Ръчната спирачка не е работела, задните колела не са били регулирани. За шест месеца назад не са били правени никакви действия по спирачната система, е констатацията на експертите.

По време на изслушването адвокат Мариана Гърдева, защитник на шофьора на автобуса, причинил смъртта на 18 души на Бакаджика, колабира в съдебната зала. На мястото бе повикан екип на спешна помощ и жената бе изведена от залата.

Делото за катастрофата на Бакаджика край Ямбол започна на 1 февруари и по предварителни разчети трябва да продължи 5 дни. Днес беше четвъртото заседание, магистратите отложиха за 8 март следващото заседание. Очаква се до приключването на процеса заседанията да продължат най-малко два дни.

За смъртта на хората са обвинени собственикът на автобуса Слав Славов и шофьорът Господин Господинов. На 28 май 2009 г. по време на събора за Спасовден автобус „Чавдар" помете множеството - бяха убити 18 и ранени 13 души.