Ст. Загора -  романтична столица ?
Ст. Загора - романтична столица ? / Dariknews.bg
Стара Загора - романтична столица?
25676
Стара Загора - романтична столица?
  • Стара Загора - романтична столица?

Стара Загора има шанс да грабне титлата романтичната столица на България през 2010 година.
Това ще стане ако жителите на града на липите успеят да създадат най-дългото любовно писмо в страната и победят в съревнованието други девет големи града.

"Миналата година се оказа, че най-големите любовчии са в Бургас, защото те грбнаха приза за най-романтичен град като спечелиха с 15-метрово любовно писмо", разказа в интервю за Дарик гл. редактор на ИК "Кръгозор" Анжела Кьосева.
Тазгодишният победител ще стане ясен на 11 февруари в София. Тогава ще бъде измерена дължината на любовните писма и ще стане ясно дали ще бъде подобрен рекорда от 2009 година.
Тогава романтичното послание беше е с обща дължина 58,85 м., а в него участваха стотици хора от 9 големи града в страната. Сред претендентите за титлата романтична столица тази година се включва Велико Търново.

В прикачения файл чуйте какво разказа още Анжела Кьосева.

Писането на любовни послания в Стара Загора вече започна. До 10 февруари всеки, който обича или е обичан, може да го направи в книжарница "Хеликон". Само така можем да отнемем първото място от Бургас и да станем романтична столица за 2010 година.