Общинските съветници от Севлиево дариха заплатите си за Читалището
Общинските съветници от Севлиево дариха заплатите си за Читалището / Дарик Габрово

22 общински съветници от Севлиево дариха януарските си заплати за обновяване и обогатяване базата на читалище „Развитие" в навечерието на 140-годишнината от основаването му. Местните законотворци от  „Зелена България", коалиция „Демократична левица", Земеделски народен съюз, ДПС и АТАКА единодушно откликнаха на апела на Читалищното настоятелство за помощ и лично подписаха декларации за дарение. Към каузата, с аналогична сума, се включи и кметът на общината Йордан Стойков. На призива не се отзоваха единствено от ГЕРБ и от „Коалиция за европейско развитие на Севлиевска община".

Независимо от това обаче сумата от 4140 лв. вече е преведена на сметката на Читалището. С получените пари ще бъде довършена художествената галерия на втория етаж на сградата, наречена „Синя галерия". В нея ще бъдат излагани творбите на децата от школата по изобразително изкуство с преподавател Ива Русинова.

Само за три месеца, откакто общинският съветник Данаил Лалев бе избран за председател на Читалищното настоятелство, са събрани над 20 хил. лв. от дарения. Сред дарителите са едни от най-големите фирми в града, които са осигурили средства за закупуване на осветителна апаратура и за множеството ремонтни дейности в читалището.