Почват решителните мачове от груповата фаза на зимния футболен турнир
Почват решителните мачове от груповата фаза на зимния футболен турнир / netinfo

Тази седмица ще настъпи развръзката в груповата фаза на зимния турнир по футбол в ДКС "В. Левски" във Велико Търново. На практика вече има няколко отбора, които са си осигурили участието на осминафиналите, но има и такива, за които последните мачове са от решаващо значение. В група "А" лидерът "Евролукс" има още един двубой с "Ивайло", но той е без значение и за двата тима. Джулюнчани победиха втория в класирането "Дебелец", който при това изигра и четирите си мача и не се чувстват застрашени. Те и дебелчани, които са един от двата най- резултатни отбора заедно с "Яна"- вкарали са по 18 гола, продължават напред.

В група "Б" е доста по- заплетен възелът. "Сико" и "Импулс" имат по седем точки, третият "Жълтата подводница" е с шест. "Сико" може да реши всичко още утре вечер, побеждавайки "Ботев" /Златарица/ и да остави другите два тима да се оправят по между си за второто вакантно място в четвъртък.

В група "В" всичко е ясно. "Яна- 1" е най- убедителният лидер до момента с четири победи и голова разлика 18:2. В четвъртък на "Болярско село" ще му е достатъчно и равенство с "Емералд", за да отиде на елиминации. Едва ли ще му е трудно да го постигне, след като заедно със "Сико" има най- стабилните вратари и защитници- пропукали са се само по веднъж.

В група "Г" "Валда" е много уверен до сега. Три победи, девет точки и 16 вкарани гола. Утре среща втория "Спартак", който има 6 точки и голова разлика 13:2, която също буди уважение. Спартаковци трябва да стъпят здраво, защото лясковският "Лас Вегас" е със същия точков актив като тях, а в четвъртък среща аутсайдера в групата "Депортиво" /Лесичери/ и едва ли ще го изпусне. Така че хиксът устройва "Валда", но не и "Спартак".

В група "Д" "Янтра- 1" вече чака следващата фаза, а довечера "Роси" може да си подсигури визата за там, при успех, равенство, а дори и при минимална загуба  срещу "Интер".

"Дени" и "Лозен" са начело в група "Д" с по 7 точки, трети е "Росица" с 4 т. По ирония на съдбата през тази седмица поликраищенци имат мачове и с двата тима преди тях в класирането. Довечера с "Лозен", а в петък с "Дени", така че могат да финишират и на първо място в групата.

"Свинските крачета" записаха три победи в група "Ж" и едва ли ще имат проблеми да стигнат до четвърта срещу абсолютния аутсайдер "Лацио", един от петте отбора в турнира без спечелена точка. Тук неизвестните са около второто място. За него "Етър- 93"излиза в директен сблъсък с "Кристал" в петък, стига довечера да се справи с "Ветеран турист".

В последната група "З" тази вечер "Янтра- 2" срещна "Каталуния", съперник с четири точки от две срещи и възможност да се пребори за участие в следващата фаза с "Няма място", който също е с 4 т., но от три мача. За втория състав от Драганово двубоят е само за престиж, защото отдавна се е укрепил на върха в групата. Ако "каталунците" измъкнат поне точка накрая ще оставят без място "Няма място", защото им предстои финал в групата с "Тумбак" и едва ли ще го изпуснат, независимо че противникът им също има лека задача утре срещу "Биси".

Днес играят: "Интер"- "Роси", "Росица"- "Лозен", "Етър- 93"- "Ветеран турист" и "Каталуния"- "Янтра- 2".