Бургас

МБАЛ „Дева Мария” подписа договор със здравната каса

31 януари 2010 13:04 | Автор: Красимир Калудов

МБАЛ „Дева Мария” подписа договор със здравната каса
д-р Мария Маврова и управителят на болницата д-р Димитър Илиев подписаха договор © Красимир Калудов  

Най-новата болница в Югоизточна България подписа договор със здравната каса само 6 месеца след откриването си и от 1 февруари вече е със статут на „нов договорен партньор".

Това стана възможно, след като МБАЛ „Дева Мария" Бургас покри всички нормативни изисквания  и след отпадането на скандалната наредба  № 18, която не позволяваше на нови лечебни заведения да подписват подобни договори една година след започване на дейността си.

„За едно лечебно заведение е престижно да работи с публичния ресурс на здравната каса, защото това предполага, че повече пациенти ще имат достъп до новата апаратура, добрите специалисти и качествената медицинска работа. Подписването не става веднага, а след като болницата се постарае да отговори на критериите за модерна апаратура, достатъчно специалисти за клиничните пътеки, за денонощния режим, който е декларирала. Фактически в случая с МБАЛ „Дева Мария" общите и специални условия са спазени - заяви след подписването на договора директорът на клона на НЗОК в Бургас д-р Мария Маврова.

От ръководството на МБАЛ „Дева Мария" в бургаския квартал Ветрен гарантират на пациентите, че ще получат най-добрите медицински услуги в сферата на акушерството и гинекологията, в неонатологията, най-доброто в областта на ортопедията и кардиологията.

От 1 февруари сметките на всички здравноосигурени, които са преминали през отделенията на модерното лечебно заведение  ще бъдат покривани от държавата.

Болницата ще предлага лечение по 58 клинични пътеки.

Освен, че при нас сме привлекли с много добро заплащане и много добри условия лекарския елит от Югоизточна България, всяко отделение има за методичен ръководител истинско светило в медицината.

Акушеро-гинекологичното отделение се консултира и ръководи от професор Горчев, ортопедията от професор Тифчев, а кардиологичното отделение ще работи под ръководството и с партньорството на водещи специалисти от болницата „Света Екатерина" в София. - коментира собственикът на МБАЛ „Дева Мария" Семир Абумелих.

 

Според него вече няма да се налага на нито един бургазлия да ходи в столицата или в други градове на страната, защото в новата бургаска болница ще получи услуги с много високо качество, които ще бъдат покрити от здравните му осигуровки.

 

На основата на финансовата стабилност на лечебното заведение, договорът със здравната каса и наличието на добри специалисти собствениците на „Дева Мария" смятат да инвестират значителни средства във внедряването на най-висшите действащи в момента медицински технологии от типа на роботизирани системи.

 

Ние ще докажем на държавата, че здравните заведения като МБАЛ „Дева Мария" насърчават хората да си плащат осигуровките, защото те ще знаят за какво дават парите си - заяви Семир Абумелих.

 

 Етикети: здравна каса, МБАЛ "Дева Мария", Семир Абумелих, болница, Бургас, Ветрен

Коментари

Коментирай

Подреди: Първите отгоре Последните отгоре

 • Страница:
 • 1
#1

Elle - 31.01.2010 г. 23:49:48

Браво, браво браво!!!! Ходила съм в болницата за фетална морфология, надминава и най смелите очаквания.
Страхотно е че вече и в Бургас ще можем да раждаме а не както до сега в Сливен или чак във Варна.

 • Страница:
 • 1

Напиши коментар

 • Име *:

  Полетата отбелязани със * са задължителни!
 • Коментар *:

 • Код за сигурност *:

  security code

  Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Диpектоp на мебелна фабpика отишъл в командиpовка в Паpиж. Вpъща се и разказва впечатления: - Страшен град! Какви улици, какви магазини! - А жените? -… Виж още