Отново награди за малки художници от Търговище
Отново награди за малки художници от Търговище / netinfo

7 престижни грамоти получи Ателието по изобразителни изкуства с преподавател Дашка Батембергска  от  XV Международен конкурс за детско-юношенска рисунка на тема "Всичко е зелено, всичко е синьо", провел се в Торун, Полша. Отличените са Бетина Дианова, Преслава Николаева, Лора Чавдарова, Йоанна Петрова, Велина Павлова , Антон Златанов и Грета Даниел.

Журито от XX  Международен конкурс по изобразителни изкуства в Чехия под надслов „Защита на природата" е наградило с диплом и първо място 8-годишния Мирослав Мариянов. Две са вторите места - за Невена Валентинова и Мерджан Айдънов. Преслава Атанасова е отличена с третото място.

 4 дипломи пристигнаха от XIII Международен конкурс „Волна фантазия" Адлер - Сочи за Преслава Петрова, Деница Стоянова, Ивана Радославова и Имдат Лятив. Ученици на Батембергска са лауреати и от традиционно провеждащия се конкурс „Египет през погледа на децата". Веселина Найденова и Петър Георгиев са наградени със сребърни медали, а Ивана Ярославова получава сертификат от детския фестивал.