Президентът  благодари на децата от детска градина Бодра смяна
Президентът благодари на децата от детска градина Бодра смяна / netinfo

Президентът Георги Първанов изпрати благодарствено писмо до колектива и децата на Целодневна детска градина №8 в Добрич "Бодра смяна", съобщават от детското заведение. С писмото държавният глава им благодари за благородния жест да се включат в инициативата "Българската Коледа 2009".

"С вашето дарение за благотворителния търг, проведен с подкрепата на bTV на 22 декември 2009 г. в хотел "Шератон", допринесохте изключително много за общата кауза - да дарим надежда на дете в беда. Ценителите на приложните изкуства отвориха сърцата си и се присъединиха към това добро и високохуманно дело чрез закупуването на предоставените безвъзмездно изработени от вас сурвакници и коледни картички, парите от които постъпиха в сметката на "Българската Коледа", се казва в благодарственото писмо на президента до детската градина.

Георги Първанов изразява надежда, че и в бъдеще колективът и децата ще останат сред съпричастните на тази хуманна инициатива, която се утвърди като традиционен израз на българската солидарност и милосърдие.
"Приемете още веднъж моята и на всички нуждаещи се деца благодарност за вашата добродетелност и проявено човеколюбие. Желая ви през настъпилата Нова година здраве, благополучие, творческо вдъхновение и успехи, а на малките дарители - щастливо детство", пише Първанов до ЦДГ "Бодра смяна".

Припомняме, че сурвакниците на детската градина бяха продадени за по 450 лева, а на благотворителния търг bTV събра общо 152 250 лева.