Вежди Рашидов връчва приз на най-четящия димитровградчанин
Вежди Рашидов връчва приз на най-четящия димитровградчанин / netinfo

Възможностите за превръщането на Димитровград и уникалната му архитектура в своеобразен музей на открито ще коментира по време на среща днес там с ръководството на общината министърът на културата Вежди Рашидов.  В късния следобед той ще бъде гост на кмета Стефан Димитров и ще участва в работна среща с администрацията, депутати от хасковския район и представители на общественото движение „Димитровград- най-живият паметник на архитектурата".

Заедно с министъра на културата Вежди Рашидов в Димитровград ще пристигне и президентът от зората на прехода д-р Желю Желев, с чието съдействие е организирана визитата, информират от общината. Неговата фондация „Д-р Желю Желев" е сред първите организации, подкрепили идеята за обявяване на Димитровград за паметник на архитектурата. Д-р Желю Желев активно помага за популяризирането на тази идея, коментира кметът Стефан Димитров.

След срещата в общината, Вежди Рашидов ще гостува и в градската библиотека "Пеньо Пенев", където ще връчи приза „Най-активен читател за 2009 г.". Читателят с най-голям брой книговземания е Костадин Стоянов, следван от 12-годишната Габриела Иванова.  

По време на творческата среща в читалнята на библиотеката в Димитровград, където е роден, министърът на културата Вежди Рашидов ще представи книгата си "Вежди Рашидов. Изкуство и власт".

Малко по-късно министърът ще представи книгата си и пред хасковската общественост, в Регионалната библиотека "Христо Смирненски".