На 100 години става днес бабата на Милко Калайджиев
На 100 години става днес бабата на Милко Калайджиев / DarikNews

Освен Дарик радио рожден ден празнува днес и бабата на Милко Калайджиев. Тя се казва Анастасия, но всички я наричат баба Шинка. И докато Дарик радио ставаме на 17 баба Шинка днес навършва 100 години.

За един век живот тя е боледувала само два пъти. Като малка имала лек проблем със сливиците, а преди две години й премахнали перде от едното око. Нейната рецепта за дълголетие е следната: вяска сутрин едно кафе, почти всяка вечер по глътка ракийка, винце или бира. Но най-важното е човек да няма нерви и да се движи, казва баба Шинка. И до ден днешен тя се разхожда из махалата. Тъжно й е, че от приятелките, с които прави това, е останала само една.

Стоте години на баба Шинка не й личат. Тя е енергична, усмихната, с приятно чувство за хумор, тежи само 39 килограма и най-обича да си хапва кебапчета и кюфтета. На 100 години баба Шинка има 4 внука, 10 правнука, 2 праправнука и казва, че децата й дават сила за живот.

Баба Шинка ще получи специални поздрави от ръководството на община Свиленград, което днес ще присъства и на орисването на последното бебе на България за 2009 година - Мартин от Свиленград.